«Χωματερή» ηλεκτρικών συσκευών στην Ηρακλέους

Μικρές – μικρές εστίες σκουπιδιών, κυρίως ηλεκτρικών συσκευών, συσσωρεύονται στα χωράφια που υπάρχουν στις δύο πλευρές της οδού Ηρακλέους της Βέροιας, στον δρόμο που οδηγεί από την Παλιά Εθνική Οδό Βέροιας – Κοζάνης προς τον λόφο Βικέλα.  

Αποτέλεσμα, πέρα από την δημιουργία άσχημης εικόνας, είναι και το… κακό παράδειγμα προς άλλους εν δυνάμει ασυνείδητους να ρίχνουν εκεί τα απορρίμματά τους.

Ίσως θα έπρεπε να γίνει το πρώτο βήμα και να καθαριστεί, μήπως και φιλοτιμηθούν στο μέλλον όσοι θελήσουν να ξαναπετάξουν στο σημείο και τελικά προτιμήσουν να τα πάνε στους κάδους ή στην ανακύκλωση.

Πηγή: "Λαός"

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. ΑΡΧΟΝΤΑΣ10/11/11, 6:18 μ.μ.

    Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ. ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ .ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΛΕΡΩΣΕΙ ΤΑ ΑΡΒΥΛΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΣΠΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΚΟΓΙΑΣ31/10/12, 9:21 π.μ.

    Το θέμα με τα πάσης φύσεως σκουπίδια είναι πολύ σοβαρό. Απο τη μια υπάρχουν οι απαίδευτοι και πολλές φορές ασυνείδητοι πολίτες, που πετάνε όπου βρουν τα σκουπίδια. Απο την άλλη υπάρχει η πολιτεία που επιτρέπει και κάποιες φορές αναγκάζει τον πολίτη να φέρεται ανεύθυνα. Στην πόλη μας ακόμη συζητάμε αν και πού θα φτιάξουμε ΧΥΤΑ όταν γειτονικοί νομοί έχουν χρόνια που τους κατασκεύασαν και όταν οι Ευρωπαίοι πλέον έχουν απορρίψει αυτή τη μέθοδο συγκέντρωσης και επεξεργασίας και προχώρησαν σε επόμενα στάδια. Δεν υπάρχουν οργανωμένοι χώροι συγκέντρωσης ανακυκλώσιμου υλικού πέραν των κάδων, στους οποίους συγκεντρώνονται ανάκατα όλα τα υλικά και δεν γνωρίζουμε αν γίνεται η περαιτέρω σωστή επεξεργασία. Και εννοώ χώρους όπου κάποιος θα αφήσει και ογκώδεις συσκευές. Δεν υπάρχει οργανωμένος χώρος απόθεσης οικοδομικών υλικών. Δεν γνωρίζω πού αδειάζουν οι κάδοι που συγκεντρώνουν απο τις οικοδομές τα μπάζα, αλλά δεν ξέρω και αν υπάρχει ένας χώρος που κάποιος θα πετάξει κάποια υλικά που περίσσεψαν. Και φυσικά δεν τιμωρείται κανένας ακόμη κι όταν είναι οφθαλμοφανές ποιός ευθύνεται.
    Ας μη μας κάνει λοιπόν εντύπωση η έκταση πιυ έχει πάρει το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κος Γιώργος7/11/12, 9:54 π.μ.

    κ. Κοκογιά θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι δεν πετάμε μπάζα στους κάδους. Ακόμα, δεν είναι υποχρέωση του κράτος να συμβάλλει στην ανακαίνιση του σπιτιού μας! Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τα μπάζα μας, όχι το κράτος, αν είναι δυνατόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με αυτή τη λογική αγαπητέ κ.Γιώργο, δεν είναι υπεύθυνο ούτε για τα υπόλοιπα σκουπίδια. Πείτε μου λοιπόν τί πρέπει να γίνει αν απο μια επισκευή περίσσεψαν κάποια (λίγα) υλικά; Δεν θα έπρεπε ο δήμος να έχει ένα χώρο απόθεσης τέτοιων υλικών; Ακριβώς επειδή δεν υπάρχει τέτοιος χώρος καταλήγουν στους κάδους. Αν διαβάζατε καλυτερα λέω ακριβώς το αντίθετο. Και επίσης αναρωτήθηκα πού καταλήγουν αυτά που συγκεντρώνονται στους "ειδικούς" κάδους που ρίχνουν τα μπάζα οι κατασκευαστές. Υπάρχει χώρος ή πετιούνται στο ποτάμι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κος Γιώργος12/11/12, 4:11 π.μ.

    Το κράτος είναι υπεύθυνο για τα οικιακά απορρίμματα. Τα μπάζα δεν είναι οικιακά απορρίμματα, πως να το κάνουμε δηλαδή? Μπορείτε να πάρετε τηλέφωνο στο δημαρχείο αν έχετε λίγα μπάζα που περίσσεψαν και θα έρθει το τμήμα σάρωσης. Υπάρχει χώρος που συλλέγονται και μετά προωθείται η διαλογή τους για περαιτέρω επεξεργασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο