Δημοτικά τέλη και γέφυρα Κούσιου στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας στις 16/11

Με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών και στην πορεία της κατασκευής της γέφυρας Κούσιου, συνεδριάζει στις το απόγευμα της Τετάρτης 16/11 το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, στο Δημαρχείο, με 54 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη.

Τα θέματα έχουν ως εξής:  

ΘΕΜΑ    1ο :    Καθορισμός ή μη συμβιβαστικά τιμής μονάδας αποζημίωσης απαλλοτριούμενης έκτασης ιδιοκτησίας Φ. Υφαντίδη κ.λ.π. & συμψηφισμός του προκύπτοντος ποσού με το ποσό που οφείλει η ιδιοκτησία της.
ΘΕΜΑ    2ο :    Δέσμευση ή μη του Δημοτικού Συμβουλίου για εγγραφή στον προϋπολογισμό του Δήμου έτους 2012 πίστωσης για την κάλυψη της δαπάνης «Διάθεση σύμμικτων  αστικών στερεών αποβλήτων του Δήμου Βέροιας για το έτος 2012», έγκριση ή μη σύναψης αναλόγου περιεχομένου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Βέροιας , ΕΣΔΑ και ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. και ορισμός μέλους στην κοινή επιτροπή παρακολούθησης.
ΘΕΜΑ    3ο :    Επί ενστάσεως αναδόχου του έργου «Κατασκευή Γέφυρας Αφών Κούσιου» κατά της πράξης της Διευθύνουσας Υπηρεσίας (ειδική διαταγή).
ΘΕΜΑ    4ο :    Επί ενστάσεως αναδόχου του έργου «Κατασκευή Γέφυρας Αφών Κούσιου» κατά της πράξης της Διευθύνουσας Υπηρεσίας (ποινική ρήτρα).
ΘΕΜΑ    5ο :    Έγκριση ή μη εκποίησης τμήματος δημοτικού αγροτεμαχίου.
ΘΕΜΑ    6ο :    Επί εισηγήσεως Οικονομικής Επιτροπής για τον καθορισμό συμβιβαστικά τιμής μονάδας αποζημίωσης ρυμοτομούμενης ιδιοκτησίας των Α. Μισοκαράκη κ.λ.π.
ΘΕΜΑ    7ο :    Επί εισηγήσεως Οικονομικής Επιτροπής για τον καθορισμό συμβιβαστικά τιμής μονάδας αποζημίωσης ρυμοτομούμενης ιδιοκτησίας Γ. Παπαρουσόπουλου.
ΘΕΜΑ    8ο :    Επί εισηγήσεως Οικονομικής Επιτροπής για τον καθορισμό συμβιβαστικά τιμής μονάδας αποζημίωσης ρυμοτομούμενης ιδιοκτησίας Χ. Παπαρουσόπουλου.
ΘΕΜΑ    9ο :    Επί εισηγήσεως Οικονομικής Επιτροπής για την επιβολή ή μη τέλους Τέλεσης Πολιτικών Γάμων.
ΘΕΜΑ    10ο :    Επί εισηγήσεως Οικονομικής Επιτροπής για την αναπροσαρμογή ή μη των τελών καθαριότητας & φωτισμού.
ΘΕΜΑ    11ο :    Επί εισηγήσεως Οικονομικής Επιτροπής για την αναπροσαρμογή ή μη του συντελεστή φόρου φωτιζόμενης επιφάνειας για κάθε Δημοτική Ενότητα.
ΘΕΜΑ    12ο :    Επί εισηγήσεως Οικονομικής Επιτροπής για επιβολή ή μη και αναπροσαρμογή ή μη τελών άρδευσης.
ΘΕΜΑ    13ο :    Επί εισηγήσεως Οικονομικής Επιτροπής για την επιβολή ή μη τέλους 0,5% και 5% στις Δημοτικές Ενότητες Απ. Παύλου, Βεργίνας, Δοβρά & Μακεδονίδος.
ΘΕΜΑ    14ο :    Επί εισηγήσεως Οικονομικής Επιτροπής για επιβολή  και αναπροσαρμογή ή μη τελών χρήσης πεζοδρομίων-κοινοχρήστων χώρων κ.λ.π.
ΘΕΜΑ    15ο :    Επί εισηγήσεως Οικονομικής Επιτροπής για επιβολή και αναπροσαρμογή ή μη τελών στάθμευσης.
ΘΕΜΑ    16ο :    Επί εισηγήσεως Οικονομικής Επιτροπής για επιβολή και αναπροσαρμογή ή μη δικαιωμάτων παροχής υπηρεσιών στα νεκροταφεία.
ΘΕΜΑ    17ο :    Επί εισηγήσεως Οικονομικής Επιτροπής για επιβολή και αναπροσαρμογή ή μη δικαιώματος βοσκής.
ΘΕΜΑ    18ο :    Επί εισηγήσεως Οικονομικής Επιτροπής για επιβολή και αναπροσαρμογή ή μη τελών διαφήμισης.
ΘΕΜΑ    19ο :    Έγκριση ή μη κίνησης της διαδικασίας εκμίσθωσης του δικαιώματος αμμοληψίας στη θέση «Μανίκι» Τ.Κ. Αγ. Βαρβάρας.
ΘΕΜΑ    20ο :    Έγκριση ή μη συνεργασίας του Δήμου με τη Διεθνή Οργάνωση «Πυροσβέστες του Κόσμου» και δωρεάν συστέγασής της με το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου στον υπό διαμόρφωση δημοτικό χώρο.
ΘΕΜΑ    21ο :    Συγκρότηση ή μη Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων και τροποποίηση ή μη του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
ΘΕΜΑ    22ο :    Έγκριση ή μη τροποποίησης της αριθ. 303/2011 απόφασης Δ.Σ. και ματαίωσης της διαδικασίας για την πρόσληψη στον Δήμο προσωπικού Ι.Δ.Ο.Χ. (5μηνης διάρκειας σε έργα αυτεπιστασίας).
ΘΕΜΑ    23ο :    Έγκριση ή μη παραχώρησης της χρήσης της Πλ. Δημαρχείου για την πραγματοποίηση ενημερωτικής εκδήλωσης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στο πλαίσιο της «Εθνικής Επικοινωνιακής Εκστρατείας για την πρόληψη του καρκίνου».
ΘΕΜΑ    24ο :    Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου στο Διοικητικό Συμβούλιο και τη Γεν. Συνέλευση της «Ψηφιακές Πόλεις Κεντρικής Ελλάδας Α.Ε.»
ΘΕΜΑ    25ο :    Έγκριση ή μη υποβολής αιτήματος στο ΥΠ.ΟΙΚ. για παραχώρηση οικοπέδου στον Δήμο Βέροιας.
ΘΕΜΑ    26ο :    Έγκριση ή μη παραχώρησης της χρήσης δημοτικών ακινήτων στο Ν.Π. «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Παιδείας & Προσχολικής Αγωγής Δήμου Βέροιας».
ΘΕΜΑ    27ο :    Έγκριση ή μη O.E.Y. του N.Π. «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Παιδείας & Προσχολικής Αγωγής Δήμου Βέροιας».
ΘΕΜΑ    28ο :    Επί εισηγήσεως Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας για απομάκρυνση κλειστού περιπτέρου από την οδό Βενιζέλου 60.
ΘΕΜΑ    29ο :    Έγκριση ή  μη χορήγησης άδειας παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών στην Ε. Ιακωβίδου.
ΘΕΜΑ    30ο :    Έγκριση ή μη οριστικής διαγραφής της επαγγελματικής άδειας λαϊκών αγορών της Π. Ζησοπούλου.
ΘΕΜΑ    31ο :    Επιβολή ή μη και καθορισμός ύψους προστίμου παραβάτη υπαίθριου στάσιμου εμπορίου.
ΘΕΜΑ    32ο :    Αποδοχή χρηματοδότησης δημοτικού έργου και εξουσιοδότηση της Δημάρχου ως υπόλογης διαχειρίστριάς του.
ΘΕΜΑ    33ο :    Έγκριση ή μη επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντος χρηματικού ποσού στον Μ. Μαμουδέλη.
ΘΕΜΑ    34ο :    Τροποποίηση προϋπολογισμού & τεχνικού προγράμματος Δήμου, έτους 2011.
ΘΕΜΑ    35ο :    Αποδοχή ή μη προτεινόμενων συμβιβασμών μεταξύ Δήμου και φορολογουμένων πολιτών.
ΘΕΜΑ    36ο :    Έγκριση ή μη διαγραφής βεβαιωθέντων οφειλών του Κ. Σαρόγλου.
ΘΕΜΑ    37ο :    Έγκριση ή μη διαγραφής βεβαιωθέντων οφειλών της Μ. Παναγιωτοπούλου.
ΘΕΜΑ    38ο :    Έγκριση ή μη τροποποίησης της αριθ. 475/2011 απόφασης Δ.Σ. περί έγκρισης έκτακτης μετακίνησης & εξόδων μετάβασης Δημάρχου στην Αθήνα και ψήφιση της πίστωσης.
ΘΕΜΑ    39ο :    Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου και του γραμματέα, με τους αναπληρωτές τους, στο Α'θμιο Συμβούλιο Επιθεώρησης Θεάτρων - Κινηματογράφων κλπ.
ΘΕΜΑ    40ο :    Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου και του γραμματέα, με τους αναπληρωτές τους, στο Β'θμιο Συμβούλιο Επιθεώρησης Θεάτρων - Κινηματογράφων κλπ.
ΘΕΜΑ    41ο :    Γνωμοδότηση Δ.Σ. για τη σύνταξη ή μη μεμονωμένης πράξης εφαρμογής στην τμηματική ενότητα 1 του οικισμού Μακροχωρίου.
ΘΕΜΑ    42ο :    Έκφραση ή μη σύμφωνης γνώμης Δ.Σ. για τον καθορισμό οριογραμμής ρέματος χειμάρρου Τ.Κ. Ριζωμάτων της Δ.Ε. Μακεδονίδος.
ΘΕΜΑ    43ο :    Ορισμός μελών και συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού του έργου «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αναβάθμισης Αστικού Τοπίου στη Βέροια».
ΘΕΜΑ    44ο :    Έγκριση ή μη παράδοσης στη Δ.Ε.Υ.Α.Β. τευχών μελετών που εποπτεύθηκαν από την Τ.Υ.Δ.Κ. Ν. Ημαθίας.
ΘΕΜΑ    45ο :    Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή μικρών έργων στο Δ. Μακεδονίδος».
ΘΕΜΑ    46ο :    Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή τοιχίων στο Δ.Δ. Ριζωμάτων».
ΘΕΜΑ    47ο :    Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης Δ.Δ. Ασωμάτων (1η φάση)».
ΘΕΜΑ    48ο :    Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή έργων υποδομής και κατασκευής παιδικής χαράς στον οικισμό ROM του Δ.Δ. Κουλούρας Δήμου Απ. Παύλου».
ΘΕΜΑ    49ο :    Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή αγωγών ομβρίων-πεζοδρομίου στο Δ.Δ. Κουλούρας».
ΘΕΜΑ    50ο :    Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή πεζοδρομίου στο Δ.Δ. Κουλούρας».
ΘΕΜΑ    51ο :    Έγκριση ή μη 2ου Α.Π.Ε. και διάθεσης απρόβλεπτων δαπανών του έργου «Κατασκευή δικτύων ύδρευσης Αγ. Βαρβάρας».
ΘΕΜΑ    52ο :    Καθορισμός των θέσεων για την πρακτική άσκηση σπουδαστών ΤΕΙ, της μηνιαίας αποζημίωσης και έγκριση της σχετικής δαπάνης.
ΘΕΜΑ    53ο :    Καθορισμός αριθμού και ειδικοτήτων των συμβάσεων μίσθωσης έργου του Δήμου Βέροιας και των ΝΠΔΔ του Δήμου.
ΘΕΜΑ    54ο :    Διάθεση ή μη δύο θέσεων με σχέση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ. στο Ν.Π. ΚΚΠΑΑΠ&ΠΑ για την υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Χρ.Παπαθ.11/11/11, 8:12 μ.μ.

    Καλά θα κάνει το Δημοτικό Συμβούλιο να προχωρήσει σε μείωση των Δημ. τελών για να ανακουφίσει όσο το δυνατόν τον χειμαζόμενο Βεριώτικο Λαό .Πάντως να μην διανοηθεί να προχωρήσει σε αύξηση των Δ.τελών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστά. Ούτε 1 € άυξηση στα δημοτικά τέλη. Και επιτέλους η δήμαρχος να αναλάβει την ευθύνη της και να σταθεί πλάι στους δημότες που υποφέρουν και αδυνατούν να πληρώσουν τα χαράτσια της ΔΕΗ. Ας αποφασίσει τι είναι πιο σημαντικό για αυτήν: Οι δημότες της Βέροιας ή η κομματική της ιδιότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πάρτε χαμπάρι πως μας δουλεύουν μόνο τα λεφτά τους νιάζουν. Άμα ενδιαφέρονταν θα έκαναν τα εξής:

    1.Μείωση των δημοτικών τελών για της μικρης επιχειρησης κατα 90% και αύξηση των δημοτικών τελών για της μεγάλες επιχειρήσεις και κυρίως τις τράπεζες και τις πολυεθνικές κατα 250%-300%.

    2.Κάλεσμα του δήμου προς τους πολίτες να στηρίζουν κατα πρώτη επιλογή τοπικά προϊόντα και κατα δεύτερο γενικά ελληνικά.

    3.Να αξιοποιήσουν τα ευρωπαικά κονδύλια, π.χ.αιολικό πάρκο στο βουνό πάνω και το ρεύμα που θα παράγετε, να τροφοδοτεί της επιχειρησης και οι τιμές να ειναι κατα 30% μειωμένες σε σχέση με την ΔΕΗ.

    http://p-e-s-imathias.blogspot.com/

    ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ ΕΕΕ;;;

    Με αυτά οι μικρές επιχειρήσεις θα μπορέσουν να ανασάνω και να προσλάβουν και κόσμο για απασχόλιση οι μεγάλες πολυεθνικές θα οριστούν, οι μεγάλες τοπικές εταιρείες θα έχουν μεγάλα κέρδοι με αποτέλεσμα να προσλαμβάνουν νέους εργαζόμενους, αυτά εάν έκαναν θα μόναν αισθητά την ανεργία, και θα έκαναν και πολλά άλλα εάν αξιοποιούν τα κονδύλια της Ε.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/11/11, 9:51 π.μ.

    Εγω ξερω οτι τοσα χρονια μονο κατι κοροιδα πληρωναν εφορια και λοιπους φορους. Ολοι οι υπολοιποι, ειτε μεγαλοκαρχαριες , ειτε μισθωτοι και συνταξιουχοι, ειτε μικρομαγαζα την εβγαζαν καθαρη. Ε λοιπον τωρα ηρθε η ωρα να μπει το χερι στην τσεπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12/11/11, 6:08 μ.μ.

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΔΡΑΣΕΙ ΚΑΙ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ,ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΤΟΣΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ,ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΗ ΘΕΛΕΙ ,ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΤΗΣ Η ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ?...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος14/11/11, 7:50 π.μ.

    Απο τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια δεν έγινε καμία αύξηση των δημοτικών τελών, δεν θα πρέπει να γίνει καμία παρόμοια αύξηση και το 2012 αφου τα χρήματα περιορίσθηκαν και μαζεύτηκαν συχρόνως απο την κυβέρνηση με πολυνομοσχέδια κλπ φοβερά κόλπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο