Μετά τις δύο αποφάσεις για παράταση στον χρόνο αποπεράτωσης του έργου κατασκευής της γέφυρας «Αδελφών Κούσιου», που από την αρχικά προβλεπόμενη ημερομηνία παράδοσης 360 ημέρες μετά την υπογραφή της σύμβασης (2 Ιουλίου 2011), δόθηκε παράταση μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου του 2011, ο ανάδοχος του έργου υπέβαλε και τρίτη αίτηση για παράταση, ζητώντας επιπλέον 60 ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου 2012.
Το θέμα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου και οι λόγοι τους οποίους επικαλείται ο εργολάβος για την επιπλέον παράταση, είναι ότι υπήρξαν καθυστερήσεις στην πορεία των εργασιών λόγω εκτέλεσης απρόβλεπτων νέων εργασιών όπως εργασίες εκτροπής κοίτης ποταμού, αντλήσεις υδάτων και εργασίες εκτροπής αγωγού αποχέτευσης.
Η εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών ανέφερε ότι πρέπει να δοθεί η παράταση των 60 ημερών που ζητά ο ανάδοχος, ωστόσο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Άρης Λαζαρίδης εισηγήθηκε να δοθούν 30 μέρες, θεωρώντας, όπως σημείωσε στην τοποθέτησή του, πως αν γίνουν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες, οι μέρες αυτές αρκούν.
Τελικά, το Σώμα υπερψήφισε την εισήγηση του Άρη Λαζαρίδη και η παράταση που δόθηκε τελικά, είναι μέχρι τις 2 Ιανουαρίου του 2012.
Αίσθηση ωστόσο προκάλεσαν τα όσα ανέφερε τόσο ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, όσο και ο Απόστολος Νεστορόπουλος, οι οποίοι εξέφρασαν την αγωνία τους για την πορεία του έργου, επικαλούμενοι μάλιστα πληροφορίες πως ο ανάδοχος, λόγω της μεγάλης έκπτωσης που είχε κάνει στην προσφορά του, «μετάνιωσε και θέλει να αποχωρήσει».
Όπως σημείωσε ο κ. Τσαβδαρίδης, έχει εμπιστοσύνη προσωπικά στον κ. Λαζαρίδη, ωστόσο επέστησε την προσοχή, ώστε να μην χαθούν χρήματα ή χρόνος. Πιο καυστικός ήταν ο κ. Νεστορόπουλος, ο οποίος ανέφερε πως η γέφυρα «Κούσιου» είναι το τρίτο μεγάλο έργο που «επρόκειτο να γίνει», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σημειώνοντας πως τα άλλα δύο είναι η κατασκευή του κολυμβητηρίου στο Μακροχώρι και ο δρόμος Σέλι – Άνω Σέλι.
Στην τοποθέτηση του ο Κώστας Βοργιαζίδης σημείωσε πως η κείμενη νομοθεσία δεν επιτρέπει την μη ανάθεση των έργων στους αναδόχους που δίνουν την μεγαλύτερη έκπτωση, έστω και αν υπάρχουν υποψίες πως δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά.
Στους φόβους για εγκατάλειψη του έργου από τον ανάδοχο, ο Άρης Λαζαρίδης αντέταξε πως το ύψος της εγγυητικής επιστολής είναι υψηλότατο και εξέφρασε την άποψη πως δεν θα τον συνέφερε σε καμία περίπτωση να αφήσει το έργο.
1 Σχόλια
ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΕΛΙΩΝΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΡΓΟ,ΜΟΝΟ ΛΕΦΤΑ ΤΡΩΕΙ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΑΣΤΑ ΒΡΑΣΤΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)