Παραδοσιακές Συνταγές: Κανομένον σορβάν (Καλοκαιρινή σούπα του Πόντου)

Επιμέλεια στήλης: 
Γιάννης Ιωαννίδης

Mια πολύ εύκολη και δροσερή σούπα από τον μακρινό Πόντο.  
Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε.... 

Υλικά:

* 750γρ γιαούρτι (στραγγιστό ή σακούλας)
* 1 κούπα πλιγούρι
* 2 κουτ.γλυκού δυόσμο
* νερό, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

* Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου 750γρ γιαούρτι σε μπωλ μέχρι να ξινίσει λίγο
* Σε κατσαρόλα με 5 κούπες κρύο νερό προσθέτουμε 1 (ίδια) κούπα πλιγούρι
* Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να έχουμε μία σχετικά πηχτή σούπα
* Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία της
* Μόλις το γιαούρτι είναι έτοιμο (με ελαφρά ξινή γεύση) το «χτυπάμε» όσο χρειάζεται για να έχουμε μιά κρέμα ομοιόμορφης υφής
* Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας τμηματικά λίγες κουταλιές από την ήδη χλιαρή σούπα ώστε να έλθει το γιαούρτι στην ίδια θερμοκρασία με την σούπα
* Ανακατεύοντας αργά την σούπα, προσθέτουμε τμηματικά το μίγμα γιαούρτι-σούπας, μέχρι να έχει ομοιόμορφη υφή
* Τρίβουμε τον δυόσμο καλά και τον προσθέτουμε στη σούπα ανακατεύοντας ελαφρά
* Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με την προτίμησή μας

Σερβίρεται σε δροσερή θερμοκρασία

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο