Επιμέλεια στήλης:
Γιάννης Ιωαννίδης
Mια πολύ εύκολη και δροσερή σούπα από τον μακρινό Πόντο.
Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε....
Υλικά:
* 750γρ γιαούρτι (στραγγιστό ή σακούλας)
* 1 κούπα πλιγούρι
* 2 κουτ.γλυκού δυόσμο
* νερό, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
* Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου 750γρ γιαούρτι σε μπωλ μέχρι να ξινίσει λίγο
* Σε κατσαρόλα με 5 κούπες κρύο νερό προσθέτουμε 1 (ίδια) κούπα πλιγούρι
* Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να έχουμε μία σχετικά πηχτή σούπα
* Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία της
* Μόλις το γιαούρτι είναι έτοιμο (με ελαφρά ξινή γεύση) το «χτυπάμε» όσο χρειάζεται για να έχουμε μιά κρέμα ομοιόμορφης υφής
* Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας τμηματικά λίγες κουταλιές από την ήδη χλιαρή σούπα ώστε να έλθει το γιαούρτι στην ίδια θερμοκρασία με την σούπα
* Ανακατεύοντας αργά την σούπα, προσθέτουμε τμηματικά το μίγμα γιαούρτι-σούπας, μέχρι να έχει ομοιόμορφη υφή
* Τρίβουμε τον δυόσμο καλά και τον προσθέτουμε στη σούπα ανακατεύοντας ελαφρά
* Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με την προτίμησή μας
Σερβίρεται σε δροσερή θερμοκρασία
0 Σχόλια
Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)