Βραδινές αστυνομικές υπηρεσίες με ένα άτομο!

Ένας αστυνομικός μόνος του, σε βραδινή βάρδια, πόσο αποτελεσματικός, αλλά και πόσο ασφαλής θα μπορούσε να είναι; 

Η απάντηση είναι - σαφέστατα - καθόλου… 

Και όμως, έτσι κάνουν υπηρεσία πολλές φορές οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, όπως διαπιστώσαμε προχθές το βράδυ, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου σε οικία που χτυπούσε συναγερμός.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς ήταν πριν τη 1 το βράδυ, παρέστησαν και άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., αλλά τις επόμενες βραδυνές ώρες, η έλλειψη προσωπικού αναγκάζει πολλές φορές την επάνδρωση των οχημάτων μόνο με ένα άτομο.

Είναι επιτακτική ανάγκη η περαιτέρω στελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών και όχι η ενδοϋπηρεσιακές μετατάξεις, που μπορεί να ενισχύουν μεν κάποιες μονάδες (όπως τον επιτυχημένο θεσμό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.), αλλά αποδυναμώνουν άλλες…

Πηγή: laosver.gr

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. για ελατε τωρα στη θεση του αστυνομικου. θα βιαζοσασταν εσεις να πατε στο σπιτι οπου χρτυπαει ο συναγερμος? και αν οι ληστες ηταν ακομα εκει και ηταν 2 η 3?? θα βαζατε την ζωη σας σε κινδυνο επειδη κλεβουν ενα σπιτι? και μετα μας φταιει η Ελληνικη Αστυνομια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τροϊκανός18/12/11, 10:03 μ.μ.

    Η ΔΟΥΛΕΙΑ του είναι. Αν δεν του αρέσει-φοβάται, ας παραιτηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το γεγονός ότι είναι κάποιος αστυνομικός, δεν σημαίνει ότι πρέπει σόνι και καλά να φάει το κεφάλι του...

    Δηλαδή εσύ, αν ήσουν οδηγός σε φορτηγό και το αφεντικό σου έκανε περικοπές στα έξοδα, ενώ εσύ χρειαζόσουν φρένα, τι θα έπρεπε να σου πούμε; "Πάνε χωρίς φρένα, η δουλειά σου είναι, αλλιώς παραιτήσου;"

    Ένας αστυνομικός μόνος του = Κανένας (και σε σοβαρή περίπτωση νεκρός) αστυνομικός.

    Όπως οδηγός χωρίς φρένα = Νεκρός οδηγός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τροϊκανός19/12/11, 12:46 μ.μ.

    Προφανώς 2 ή 3 αστυνομικοί θα ήταν πολύ καλύτερα, δεν θίγω αυτό το θέμα. Θίγω όμως το γεγονός ότι πληρώνεται από τους φορολογούμενους για να με προστατέψει. Από τη στιγμή που δεν το κάνει αυτό γιατί φοβάται για την ζωή του, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Το ήξερε από πριν γίνει αστυνομικός ότι θα διακινδυνεύει τη ζωή του.
    Και ναι, στην τελική, ας μην έκανε την δουλειά του αστυνομικού. Μόνο να παίρνουμε το χιλιάρικο ξέρουμε?

    ΥΓ: Το παράδειγμα με το φορτηγό δεν σας δικαιώνει, βρείτε καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το παράδειγμα είναι χαρακτηριστικότατο. Εκτός και αν - λόγω της ιδιότητάς σας ως τροϊκανός - δεν έχετε διάθεση να αντιληφθείτε το νόημα.

    Εν πάση περιπτώσει, ας βγαίνουν ως πρόβατα επί σφαγήν όλοι όσοι φορούν στολή και παίρνουν ένα χιλιάρικο μισθό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τροϊκανός19/12/11, 2:29 μ.μ.

    Όχι, να πληρώνονται και να κάθονται. Τι λέμε τώρα? Να γίνουμε όλοι αστυνομικοί άμα είναι και απλά να μην κάνουμε αυτό που οφείλουμε, δηλαδή να προστατεύουμε τον κόσμο. Τι δεν καταλαβαίνουμε από αυτό?
    Γιατί σας ακούγεται τόσο παράξενη η απαίτησή μου να κάνουν την δουλειά τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τροϊκανός19/12/11, 2:32 μ.μ.

    Και όσον αφορά το παράδειγμά σας, αν δεν έχει φρένα πιθανόν να πάρει κι άλλους στο διάβα του, οπότε ναι, καλύτερα να παραιτηθεί. Εκτός και αν προτιμούμε τον θάνατο από την απώλεια της δουλειάς. Πάω πάσο τότε και θα προσπαθήσω να αλλάξω απόψεις για την ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν είναι μονόδρομος, ή κάνε τη δουλειά σου χωρίς φρένα ή παραιτήσου. Δεν σας πέρασε από το μυαλό ότι υπάρχει και η τρίτη λύση; Να βάλει φρένα!

    Στην περίπτωση του αστυνομικού, να μην είναι μόνος του, αλλά να φροντίσει η υπηρεσία - το υπουργείο - το κράτος να στελεχώσει όπως πρέπει τα Τμήματα.

    Τι προσφέρει στην κοινωνία ένας άνθρωπος που πάει και πέφτει στον γκρεμό; Το θέμα είναι να σώσει άλλους από τον γκρεμό, όχι να πέσει ο ίδιος μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο