Γιάννης Ιωαννίδης
Για τους λάτρεις του φαγητού μια εύκολη λύση για να κάνετε το αγαπημένο φαγητό των ΕΛΛΗΝΩΝ στο σπίτι σας χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε σούβλα.
Υλικά:
· 1 σκεπή ολόκληρη
· 1 συκωταριά αρνίσια
· λίγα έντερα
· ρίγανη
· μισό κιλό καθαρό αρνίσιο κρέας
· 1 λεμόνι
· 200 γρ ελαιόλαδο
· 1 αυγό
· αλάτι – πιπέρι
· 1 ποτήρι κρασί άσπρο
· 1 κιλό πατάτες
Εκτέλεση
Κόβετε σε λεκάνη σε μικρά κομματάκια όλα τα υλικά (τζιγερακια, γλυκάδια, σπλήνα, καρδιά, κρέας), καθώς και τα αποβρασμένα κομμένα έντερα.
Προσθέτουμε το κρέας ψιλοκομμένο, τη ρίγανη , το λεμόνι , το γιαούρτι , το αυγό , το πιπέρι , το αλάτι και τα ανακατεύετε όλα μαζί.
Τα τυλίγετε στην σκεπή να γίνει ένας κορμός, τον βάζετε στο ταψί, προσοχή η ένωση να είναι γυρισμένοι προς τα κάτω και ραντίζετε με κρασί και λαδί
Προσθέτουμε τις πατάτες αριστερά και δεξιά από το ρόλο μας, αφού πρώτα τις έχετε ανακατέψει με κρασί και λαδί, αλάτι, πιπέρι.
Το ψήνετε σε μέτριο φούρνο περίπου στους 160 βαθμούς και το σερβίρετε σε φέτες.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη…
3 Σχόλια
ελεος!
ΑπάντησηΔιαγραφήαυτο δεν ειναι κοκορετσι,αυτο ειναι κατι μεταξυ κλεφτικου,ανταρτικου και τζιγεροσαρμα.
H συνταγη και η φωτο δεν εχουν καμμια σχεση μεταξυ τους,αφου η φωτο ειναι απο πραγματικο κοκορετσι.
λεμονι γιαουρτι και αυγο για ψησιμο !
κριμα τη συκωταρια ρε παιδια !
λοιπον αν δεν θελετε σουβλες κτλ και θελετε να φατε και το οριτζιναλ κοκορετσι.
μονο σκωταρια,ριγανι,αλατι,πιπερι.Τυλιγεται κανονικα με τη αντηρια .το ψηνετε τυλιγμενο σε λαδοκολλα,για μιαμιση ωρα στους 120 βαθμους,το ανοιγετε και συνεχιζετε το ψησιμο ,ανεβαζοντας βαθμους (160)για να παρει το χρωμα του.
καλο ειναι να μην ακουμπα κατευθειαν στο ταψι.
η μαγκια ειναι να βαλετε κατω στο ταψι ξυλα απο κλιματα,ωστε να αποβαλει ολο το λιπος του.
δοκιμαστε το και δοξαστε με.
Για τις συνταγές μόνο ο Γιάννης μπορεί να απαντήσει, αλλά όσον αφορά την φωτογραφία, είναι απλά ενδεικτική...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιμαι ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, κύριε ανώνυμε ας τα πάρουμε με την σειρά , η φωτογραφία είναι ενδεικτική δεν είχα κάποια άλλη να βάλω. Η σούβλα έχει το προτέρημα ότι το ροδοκοννισμα στο κάνει με φυσικό τρόπο ενώ στον φούρνο θα πρέπει να το ραντίσεις με λίγο λάδι. Εάν διαβάσετε λίγο πιο προσεκτικα δεν αναφέρω ότι είναι η οριτζιναλ συνταγή για κοκορέτσι αλλά μια “εύκολη λύση για να κάνετε το αγαπημένο φαγητό των ΕΛΛΗΝΩΝ στο σπίτι σας χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε σούβλα”. Σε όλα τα φαγητά να ξέρετε ότι υπάρχουν χιλιάδες παραλλαγές. Και αυτό που λέτε εσείς είναι σωστό . όσο για αυτό που λέτε για τις κληματόβεργες είναι σωστό αλλά να σας θυμίσω ότι έχουμε και πατάτες γύρω από το ρολό οι οποίες θα ρουφήξουν την νοστιμιά από τα ζουμιά και θα γίνουν πολύ πιο γευστικεσ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)