(παλιά συνταγή)
Αυτή η συνταγή είναι σπεσιαλιτέ της Μ.Ασιας την έφεραν οι πρόσφυγες στα μέρη μας. Είναι πολύ παλιά συνταγή και ιδιαίτερα διαδεδομένη στα χώρια της ΗΜΑΘΙΑΣ
Υλικά:
· 3 φλιτζάνια πλιγούρι
· 1 ½ κιλό κιμάς
· 1 φλιτζάνι αλεύρι
· λίγη ρίγανη
· αλάτι , πιπέρι μαύρο, πιπέρι κόκκινο
· 1 κρεμμύδι
· μαϊντανό
· λίγο κύμινο
· 2 λεμόνια
· 3 κουταλιές βούτυρο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό ,μουσκεύουμε το πλιγούρι καλά ώσπου να μαλακώσει (το νερό πρέπει να είναι χλιαρό και λίγο), προσθέτουμε μετά το αλεύρι, τη ρίγανη, το αλάτι, πιπέρι κόκκινο και μαύρο, και 1/1 κιλό κιμά ωμό και τα ζυμώνουμε καλά (αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νερό) να γίνει μια μάζα μέτρια.
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ: Βάζουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με το βούτυρο, προσθέτουμε και το 1 κιλό κιμά και τα σοτάρουμε. Πασπαλίζουμε λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι πιπέρι μαύρο, ρίγανη και κύμινο. Όταν ροδίσουν η γέμιση είναι έτοιμη. Παίρνουμε λίγη ζύμη και την κάνουμε μπαλάκια, ανοίγουμε μια λακουβιτσα και γεμίζουμε κάθε μπαλάκι με μια κουταλιά γέμιση.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και αφού βράσει ρίχνουμε τα μπαλάκια μέσα να βράσουν και αυτά, λίγα.
Τα σερβίρουμε σε πιατέλα περιχύνοντας τα με μπόλικο λεμόνι. Τρώγονται ζεστά.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.
0 Σχόλια
Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)