Παραδοσιακές συνταγές της Μακεδονίας: "Ξηστημένο βεργιώτικο"

Επιμέλεια Στήλης: Γιάννης Ιωαννίδης
 
Ξηστημένο βεργιώτικο

Είναι ένα παραδοσιακό βεργιώτικο φαγητό που συνηθίζετε να μαγειρεύετε την ημέρα των Αγίων Αποστόλων. Στις νεότερες γενιές δεν είναι τόσο δημοφιλές, αλλά δεν παύει να είναι ένα από τα πιο γευστικά φαγητά της Μακεδονίας.

Υλικά

· 1 κιλό κρέας ζυγούρι
· 750 γραμ. μπάμιες
· 750 γραμ. γιαούρτι
· 5 αυγά
· 1 κρεμμύδι
· αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε τέσσερις μερίδες και το βάζουμε σε πήλινο νταβά (ταψί) με 2 φλιτζάνια νερό. Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τριφτή και το ρίχνουμε στο ταψί μαζί με το κρέας.

Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και αφήνουμε να βράσει περίπου 1 ώρα στους 250 βαθμούς. Αφού βράσει το κρέας προσθέτουμε και τις μπάμιες, ρίχνοντας, λίγο νερό ώσπου να βράσουν.

Όταν βράσουν και οι μπάμιες χτυπάμε καλά το γιαούρτι. Χτυπάμε και τα αυγά ξεχωριστά και τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το αφήνουμε για λίγη ώρα στον φούρνο μέχρι να πήξει.

Βγάζουμε το ταψί μας από τον φούρνο και το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Σημείωση: Θα μπορούσατε μέσα στο γιαούρτι να προσθέσετε και μια σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο